вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Семінар-практикум «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках історії».

     Формування історичних знань, розвиток історичного мислення учнів, виховання в учнів особистих рис громадянина України –  мета педагогічної праці викладачів суспільних дисциплін. Саме над цими питаннями розмірковували й ділилися досвідом викладачі історії ПТНЗ області  на семінарі-практикумі «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках історії».
     Семінар відбувся 14 травня 2015 року на базі Кам’янець-Подільського професійного художнього ліцею у рамках засідання обласної фахової секції викладачів суспільних дисциплін відповідно до плану роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області.
    Про краєзнавчу роботу учнів ПТНЗ розповіла викладач історії Старокостянтинівського професійного ліцею Л.В. Сукач.
    Практичним етапом семінару стало відвідування та аналіз відкритого уроку з всесвітньої історії на тему «Початок Другої світової війни: причина та характер», який продемонстрував колегам викладач Кам’янець-Подільського професійного художнього ліцею П.С. Гаврилюк. Урок було проведено на високому методичному рівні з використанням інноваційних педагогічних технологій. При обговоренні відкритих заходів педагоги поділилися секретами своєї педагогічної майстерності, які допомагають сформувати в учнів критичне мислення.
    М.О. Кондратюк, викладач ДНЗ «Деражнянський професійний аграрний ліцей», поділилась досвідом з питання «Національно-патріотичне виховання учнів ПТНЗ на уроках суспільних дисциплін».
   
Заключним етапом семінару стало ознайомлення з навчальною базою Кам’янець-Подільського професійного художнього ліцею та відвідування виховного заходу, приуроченого до Дня матері.

Немає коментарів:

Дописати коментар